top of page
allt om kombucha
vad är kombucha?
Kombucha är fermenterat te som får sin smak och sina hälsosamma egenskaper från en mikrobiell kultur som producerar organiska syror, B-vitaminer, och enzymer. Kombucha kommer från Asien, där den har druckits i tusentals år. Precis som te upptäcktes drycken förmodligen i Kina, där den hyllades som avgiftande och styrkegivande. Kombucha har länge använts som hälsoelixir. Redan den kinesiska kejsaren Qin Shi Huangdi (259-210 f.Kr.) använde kombucha för att uppnå odödlighet. (Han dog ändå.)
varför dricker man kombucha?
Först och främst smakar kombucha alldeles utmärkt! Kombucha är tack vare sin syrlighet expert på att dra ur både smak och nyttigheter ur olika växtdelar. En annan anledning till att dricka kombucha är att den är hälsosam. Kombucha innehåller väldigt lite socker, jämfört med läsk eller fruktjuice. Den passar därför inte bara som alternativ till cider, öl, och vin, utan även till läsk eller annan sockerhaltig dryck. Sist men inte minst innehåller kombucha — om den är tillverkad på rätt sätt — levande bakterier och jäst, samt nyttiga ämnen såsom B-vitaminer, organiska syror, och enzymer.
varför Roots Kombucha?
Roots of Malmö brygger ekocertifierad kombucha fri från konserveringsmedel, koncentrat, och artificiella smaksättningar. Vi utvecklade en fermenteringsprocess i tre steg som ger vår kombucha god smak och hög kvalitet. Alla våra smaksättningar är äkta råvaror, t.ex. färsk ingefära, riktig honung, eller hela äpplen. Roots Kombucha är opastöriserad och ofiltrerad, vilket gör att alla fina bakterier från fermenteringen finns kvar. Därför ska kombuchan kylförvaras. (Obs! Bara kyld kombucha är riktig kombucha.)
bottom of page