top of page
flaskor liggandes med deko.jpg

OM OSS

hur det började

Roots of Malmö startades 2014 av amerikanen Nick och österrikaren Matthias efter flera års passionerade fermenteringsexperiment hemma i köket. Nick och Matthias jobbade heltid på Lunds universitet då. Alla leveranser gjordes med en lådcykel som de hade köpt för de första intäkterna. All etikettering och fyllning av flaskor gjordes för hand. Fram till 2016 var Roots en ren hobby för Nick och Matthias som de använde sina lördagar till. När det blev för stort för Nick och Matthias anställde de för första gången i 2016.  

a bottle of Roots kombucha
Nick and Mattias, founders of Roots of Malmö
Matthias och Nick i bryggeriet
framsida av Roots i natten

Hur det går nu

I dag säljs Roots Kombucha över hela Sverige. Roots är nu Sveriges största kombuchatillverkare; jo faktiskt den enda stora tillverkaren som startades i Sverige och tillverkar i Sverige. Vår passion är inte bara kombucha, utan fermentering i allmänhet. Sedan vi flyttat in i våra nya lokaler under 2020 har vi nu möjlighet att utveckla fler roliga projekt och en ännu bättre kvalité på vår kombucha. Att göra Sveriges godaste kombucha räcker inte för oss; vi vill vara Sveriges främsta tillverkare av fermenterade alkoholfria drycker.

D-I-Y

Att göra själv, är den hemliga ingrediensen i Roots Kombucha, skulle man kunna påstå. Vi tror på att — så långt det är möjligt — göra allt själva, från att plocka råvaror till att leverera till kunden. Det är nyckeln bakom god kvalitet. Men inte nog med det; vi designar även våra egna etiketter, och vi står själva i butiker och delar ut smakprover. På det sättet blir vårt företag en organism som andas vår filosofi från början till slut.

Roots & Miljön

Vår kombucha är ekocertifierad, med undantag för de flaskor som innehåller ingredienser som vi själva har plockat, såsom fläderblommor, äpplen och älggräs. Vi strävar efter att minimera miljöpåverkan i alla led. Elen vi använder kommer från vindkraft, till våra Malmökunder levererar vi med lådcykel, och utanför Malmö kör vi en biogasbil.

Välkommen in ivårt bryggeri! 

bottom of page