top of page

Välkommen till ROTAT I KUNSKAP!

Hej och hjärtligt välkommen till Roots kombuchas blogg som vi har valt att kalla ”Rotat i kunskap”. Här kommer vi att skriva om, och diskutera kring, vetenskapen bakom det vi sysslar med i vårt företag. Mycket kommer att handla om fermentering, bakterier och jästsvampar, men vi kommer även att skriva om annat som har med mat, dryck och näringsämnen att göra.

Vår tanke är att ”Rotat i kunskap” ska vara lite som en bra hälsokur. Lägg fem minuter då och då på att läsa den – och du får redskap för att förändra ditt liv i sundare riktning. Du kommer att bättre kunna förstå de hälsobudskap vi översköljs av – och undvika att bli lurad. Vad finns det egentligen för belägg för att ingefära, gurkmeja och mjölksyrabakterier är så himla nyttigt? Hur påverkar de inuti kroppen? Vad är egentligen skillnaden på fermenterat och ruttet? Och varför har EU förbjudit termen probiotisk i marknadsföringen av livsmedel? Vad är antioxidanter och enzymer och hur funkar de? Det är några av de många frågor som vi planerar att svara på.

Namnet ”Rotat i kunskap” kommer sig av att vi på Roots Kombucha sätter en stolthet i att allt vi gör ska vara just rotat i kunskap. Vi startade bloggen för att vi tror att många av våra kunder är intresserade av den kunskap som vi besitter om fermentering, levande kultur, hälsoeffekter och matkemi. I den här bloggen rotar vi runt i denna kunskap för att kunna servera den till er i lagom stora portioner.

Vi kan bli frustrerade av det mycket av den information som finns på internet om dessa saker är ytligt och onödigt förenklad. De vetenskapliga artiklar som finns har många svårt för att läsa, dels för att de är svåra att förstå och dels för att de kostar pengar. Vår ambition är att Rotat i kunskap ska befinna sig mellan dessa två extremer.  

När vi skriver ”vi” så syftar detta först och främst på Roots Kombuchas ena grundare, Nicholas Rosenstock. Förutom kombuchabryggare är Nick doktor i mikrobiologi, fermenteringsfantast, vetenskaps-, odlings- och matnörd, och sinnebilden av den personlighetstyp som den T-shirttillverkare hade i åtanke som hittade på trycket ”Fuck Google – ask me”. Han vet helt enkelt väldigt mycket och har ett pockande behov av att sprida sin kunskap till fler. Även Nicks medgrundare Matthias Lehner medverkar i bloggen, liksom deras kollega Elin Rosenstock.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page